Golfmannen Leaderboard 2024

Golfmannen Home

Komende wedstrijden

7e Golfmannen.nl Open: opbrengst t.b.v. Wings...

Op vrijdag 6 juli deden de Golfmannen weer van zich spreken. Voor alweer de zevende keer organiseerden zij op die dag het Golfmannen.nl Open, het –naar eigen zeggen – gezelligste charity golfevent van Nederland. Golf & Business Club De Scherpenbergh was wederom de locatie van het Golfmannen.nl Open.

golfmannen-open-2012De Golfmannen, die dit jaar hun tweede lustrum vieren,  geven met hun jaarlijkse Open toernooi vorm aan een belangrijk onderdeel van hun missie: het inzamelen van fondsen voor het goede doel.

Zoals inmiddels gebruikelijk is stond de dag in het teken de Wings of Support, de goede doelen stichting van het vliegend personeel van KLM en Martinair.  De uiteindelijk opbrengst van de dag bedroeg €33.000. Dat is zo’n 20% meer dan vorig jaar. De recente positieve berichten over het eind van de economische recessie blijken dus te kloppen. Het was inmiddels alweer 4 jaar gelden dat het Golfmannen.nl Open meer dan €30.000 opbracht. We groeien weer!!

Volgens voorzitter René van der Steeg van de Stichting Golfmannen.nl Open werd het unieke karakter van het Golfmannen.nl Open het best geïllustreerd door het feit dat er tijdens de dag door enkele deelnemers nog een aantal veilingkavels werd aangeboden, waaronder zelfs een golfreis voor twee personen naar Campo Amor in Zuid-Spanje. Deze door de deelnemers spontaan ingebrachte veilingitems zouden tijdens de veiling meer dan €5.000 opbrengen.

Na een heerlijk dag golf een gezellige borrel en een perfect BBQ-buffet werd het tijd om serieus te werken aan het doel van de dag: geld inzamelen voor de Wings of Support (WoS). Aftredend voorzitter van de WoS, Ernst Rensink lichtte het hoe en waarom van de WoS toe. Hij deed een indringend beroep op de aanwezigen om tijdens de veiling hun hart te laten spreken en hun handen veelvuldig op te steken.

Het oprechte betoog en de oproep van Ernst misten hun uitwerking niet. De eminente veilingmeesters Mike Krechting  en Erik  Nugteren waren nog  meer geïnspireerd dan normaal en joegen de biedingen met veel enthousiasme en humor naar grote hoogtes op. Gelukkig hadden zij mooie kavels om te veilen. Zo hadden Diageo en Whisky Wijzer een “whisky nosing and tasting” voor 35 personen ingebracht. KLM zorgde voor twee business class tickets naar een KLM-bestemming naar keuze. Het topstuk van de veilig was een door de WoS en KLM  mogelijk gemaakte vliegreis voor vier personen naar Kenia, compleet met veertiendaags verblijf in een prachtig vakantiehuis in de Riftvallei.

Kort na afloop van de veiling, terwijl de deelnemers genoten van het uitgebreide dessertbuffet, konden de veilingmeesters het ingezamelde bedrag aankondigen en per cheque symbolisch aan de ere-voorzitter van de WoS, Marius den Dulk overhandigen. Sponsoren, deelnemers en overige donateurs hebben er voor gezorgd dat er een bedrag van €33.000 op de cheque kon worden ingevuld. Daarmee hebben de Golfmannen, hun sponsoren en deelnemers  in 7 Open’s meer dan €180.000 voor de WoS ingezameld.  Een resultaat waarop iedereen met recht trots op mag zijn.

Golfmannen Sitemap