Golfmannen Leaderboard 2024

Golfmannen Home

Komende wedstrijden

3e “De Vries & Co Open”, presented by Golfman...

Dat golf, gezelligheid en goede doelen prima samengaan bewees het 3e "De Vries & Co Open", presented by Golfmannen.nl maar weer eens. Op vrijdag 16 mei jongstleden gingen op Golf & Business Club De Scherpenbergh te Lieren de ruim 80 deelnemers aan dit gezelligste charitatieve golftoernooi van Nederland de baan in.

Even leek het er op dat het 3e De Vries & Co Open, na twee weken van veel zon en hoge temperaturen, net als vorig jaar een natte start zou beleven. Maar met dank aan buienradar.nl klonk de toeter voor de shotgunstart een half uurtje later dan gepland en konden de 18 holes van De Scherpenbergh droog worden afgelegd. Zelfs de borrel na afloop en het diner konden op het terras worden genuttigd.

Het grote aantal deelnemers en de wens om lang wachten in de baan zoveel mogelijk te voorkomen dwong te wedstrijdleiding tot enige creativiteit. De oplossing van toernooidirecteur Marchel Komen en zijn mensen was even eenvoudig als briljant en pastte geheel in de geest van de Golfmannen.nl. Het lunchhok bij hole 10 was direct vanaf de start open en één flight startte met de lunch. Zo beleefden vier fanatieke golfers uit Groningen voor het eerst een start van een golfwedstrijd met heerlijke broodjes warme beenham en gerookte zalm. Die zij vrolijk wegspoelden met een mooie rosé en een prima witte wijn. Immers niet alleen vis moet zwemmen, ook varkens houden wel van een beetje vocht.

Na een minuut of twintig werden zij afgelost door de volgende flight en gingen zij extra goed gemutst op weg voor hun 18 holes. Om het wachten in de baan verder te bekorten, of in elk geval zo aantrekkelijk mogelijk te maken, werd al vrij snel een karretje met korenwijn en haring de baan in gestuurd. De meeste deelnemers konden zo naast de prima lunch genieten van twee rondjes van deze oerhollandse heerlijkheden. Met de door de wedstrijdleiding gewenste resultaat: veel (golf-)plezier en weinig wachten.

Naast culinaire verrassingen waren er ook voldoende golftechnische uitdagingen. Op alle par 3 holes werd er om een neary-prijs gespeeld. Naast de teebox van de 120 meter lange hole 3 stond een prachtige Audi A3 cabriolet. Helaas voor de deelnemers niet om mee te nemen na het slaan van een hole-in-one, maar wel om geheel gratis een week in rond te rijden voor de winnaar van de neary. De winnaar van deze prijs was één van de in het oranje gestoken Golfmannen. Bij de prijsuitreiking bleek hij deze prachtige prijs niet voor zich zelf te willen houden, maar bood hij het weekje audi als extra kavel voor de veiling van later die avond aan.

Want hoe gezellig en lekker het ook was, ook de derde editie van dit toernooi had als hoofddoel het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor de Wings of Support (WoS), de goededoelenstichting van het KLM- en Martinairpersoneel. Naast de vele sponsor- en deelnemersbijdragen werd er geld binnen gehaald met de verkoop van mulligans. Na afloop van het diner vond er weer een veiling met een groot aantal topstukken plaats. Niet alleen het toernooi, maar ook de kwaliteit van de geveilde items was prima in orde. Zo kon er worden geboden op een enkele ter plekke gemaakte schilderijen van de kunstenaar Jack Liemburg, een kistje met exclusieve Salentein wijnen, mooie Johnny Walker whisky's, een Lavazza espressoapparaat, een gesigneerd Ajaxshirt, het weekje Audi rijden, golftrips naar Zwitserland Curaçao en Mexico en veel en veel meer.

De Golfmannen en de hoofdsponsor De Vries & Co hadden zich tot doel gesteld de opbrengst van vorig jaar (€27.680,-) te evenaren. En dat is meer dan gelukt! Het 3e De Vries& Co Open heeft tot een verbluffende totaalopbrengst van €37.250 geleid!

Na het horen van dit prachtige resultaat zei Aart Dil, voorzitter van de WoS: "Ik ben nog nooit zo in de wolken geweest en dat wil wat zeggen voor een piloot. 37.250 euro is een geweldig bedrag. We zijn in middels wel wat gewend van de Golfmannen.nl en De Vries & Co, maar dit is echt te gek. Net als vorig jaar kan ik weer zeggen: dit is de grootste eenmalige donatie die wij ooit hebben gehad. Wanneer is het 4e De Vries & Co Open?".

Welnu beste Aart, die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Zoals het er nu uitziet zal dat op vrijdag 15 mei 2009 zijn. Geïnteresseerden voor sponsoring van en deelname aan de vierde editie van dit gezelligste charitatieve golftoernooi van Nederland kunnen zich richten tot info@golfmannen.nl.

Golfmannen Sitemap